Mange er opptatt av interiør og design, men det er ofte stue og kjøkken som får mest oppmerksomhet. De fleste av oss tilbringer mange timer på soverommet hvert eneste døgn, og det er derfor fint om også dette rommet ser tiltalende ut. Visste du at interiøret på soverommet kan ha betydning for søvnkvaliteten og gjøre deg mer uthvilt? Og det skal ikke alltid så mye til! Du kan forandre soverommet ditt fra noe anonymt og kjedelig, til stilig og attraktivt med noen enkle grep. Du trenger ikke nødvendigvis å bytte ut møblene, ofte holder det å sprite opp rommet med noen flotte pledd, puter og stilig sengetøy.

Puter kan forvandle rommet!

Du har sikkert puter i sengen din allerede, men de spiller sannsynligvis ikke en stor rolle for soverommets helhet? La putene innta hovedrollen, og kjøp noen flotte puter med unikt design. Et tips er å stable flere puter foran hverandre, noe som gir sengen et luksuriøst og koselig preg. Det finnes en rekke designerbutikker som selger flotte puter, og vi kan nevne både Bolia og Hay blant favorittene våre. Du finner også billigere alternativer – som fortsatt er skikkelig stilige – på butikker som H&M, Indiska og Home & Cottage. Velg gjerne noen puter som er ensfargede, og kombiner med noen med et unikt mønster. Dette er med på å gi soverommet ditt et spennende utrykk, uten at det ser for «rotete» ut.

Drøm deg bort med riktig sengesett

Valg av sengesett kan ha svært mye å si for søvnkvaliteten. Noen liker det varmt, mens andre foretrekker mer kjølige materialer. Før du kjøper et sengesett, bør du derfor tenke over hvorvidt du pleier å føle deg for varm eller kald om natten. Kanskje egyptisk bomull er det eneste riktige for deg? Slik snevrer du inn aktuelle sengesett, og kan fokusere på design. Du finner mange flotte sengetøy på butikker som Princess, IKEA, Kid og Høye. Ønsker du noe ikke «alle andre» har, vil du kanskje vurdere å investere litt mer penger i et unikt sengesett fra Bolia eller andre designerbutikker.

Pledd har mange bruksområder

Dersom du tar en titt i interiørmagasiner eller blogger, vil du se at det finnes ett eller flere pledd i rommet. Noen har et pledd nederst på sengen (over dynen), noe som er med å gi sengen et eksklusivt preg. Andre pynter opp en kjedelig stol ved å henge et fargerikt eller mykt pledd over armlenet. Et pledd er imidlertid ikke bare flott å se på – de kan også ha en nyttig funksjon. Dersom du blir for varm om natten, kan du kanskje erstatte dynen med pleddet? Eller om du fryser, så kan du kombinere pleddet og dynen for en ekstra varmende effekt. Du finner flotte pledd i både designerbutikker og hos de litt rimeligere butikkene. Også her bør du tenke på materiale, ettersom det finnes både tykke, tynne, varme og svale pledd. Dersom sengesettet ditt ellers er ensfarget, vil kanskje et fargerikt pledd sprite opp sengen? Valgmulighetene er mange og spennende.

Lykke til!